Bloody Mary -salaatti

Bloody Mary -salaatti kirsikkatomateista, terveellinen vaihtoehto.

Se terveellinen vaihtoehto: Bloody Mary -salaatti kirsikkatomaateista.

Jos pitäisi valita yksi ja ainoa vihannes, jota ilman ei missään nimessä halua elää, se voisi hyvin olla tomaatti. Ja tarkoitan nyt oikeita, punaisia, kypsiä tomaatteja, en niitä kalpeita, kuivakan mauttomia talviyksilöitä. Tämä on ryhdikäs vaihtoehto iänikuiselle (vaikkakin myös ikuisesti hyvälle) tomaattisipulisalaatille. Kuuluisan drinkin henki on salaatissa vahvasti läsnä.

Tehdään tämä nyt kuitenkin ilman alkoholia, vaikka joissain nettiresepteissä kastikkeeseen käytetään vodkaakin. Tässä The First Mess -blogista mukaillussa reseptissä tomaatteja marinoidaan hetki, ja kastike keitetään kokoon niiden liemestä. Jos on kaamea kiire, sen voi jättää väliin ja sekoittaa kastikkeeksi perusvinaigretten, jonka maustaa piparjuurella ja muilla olennaisilla mausteilla.

Pilkoin salaattiin vielä oman kasvihuoneen tomaatteja. Ylellistä!

Pilkoin salaattiin vielä oman kasvihuoneen tomaatteja. Ylellistä!

Tomaattisalaatti noin neljälle hengelle

  • noin litra kirsikkatomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • pieni punasipuli
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1–2 sellerinvartta (oman maun mukaan)
  • loraus Worcestershire-kastiketta
  • Tabascoa tai cayennepippuria
  • 1–2 rkl raastettua piparjuurta
  • mustapippuria
  • lehtipersiljaa koristeeksi

Halkaise tomaatit ja sekoita niihin kulhossa puoli desiä punaviinietikkaa ja murskattu valkosipulinkynsi. Anna marinoitua puolisen tuntia.

Viipaloi pieni punasipuli ohuksi siivuksi. Lisää loppuun punaviinietikkaan noin kaksi ruokalusikallista sokeria ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Upota sipuli etikkasoosiin ja siirrä pehmenemään.

Silppua selleri pieniksi kuutioiksi.

Siivilöi liemi marinoiduista tomaateista ja kaada se pieneen kattilaan. Keitä kokoon niin, että nestettä on jäljellä enää pari, kolme ruokalusikallista.

Marinoi tomaatit, marinoi sipulit. Sillä välin ehdit pilkkoa sellerin ja etsiä muut mausteet.

Marinoi tomaatit, marinoi sipulit. Sillä välin ehdit pilkkoa sellerin ja etsiä muut mausteet. Worcestershire-kastikettahan teilläkin on – jossain.

Siivilöi sipulit etikkaliemestään.

Yhdistä tomaatit, sipulit, selleri, piparjuuri, muut mausteet ja kokoon keitetty kastike kulhossa salaatiksi. Mausta mustapippurilla ja tarkista vielä, onko suolaa tarpeeksi. Ripottele päälle lehtipersiljaa.

Salaatin on todettu istuvan oikein hyvin savukalan ja teriyakilohen seuraksi. Sopii ilmeisesti hyvin myös lihan kanssa nautittavaksi.

Todellinen Bloody Mary -fani tosin syö salaatin ihan sellaisenaan, ja loput huomenna aamiaisena keitettyjen tai paistettujen kananmunien kanssa.

4 kommenttia

Kategoria(t): ruoka, salaatit

4 responses to “Bloody Mary -salaatti

  1. Kypsä kesätomaatti ja happaman mauton, kova talvipallo eivät kyllä ole samasta kasvista kotoisin. Juuri tuossa ruokapöydässä puhuimme, että tomaatinsyöntikausi alkaa olla loppu, pimeän aikaan tomaatit tulevat Italiasta, purkin kautta. Niissä on sentään makua.

    • Joo, ne kalpeat talvitomaatit ei kyllä naurata. Onneks jotkut kirsikkatomaatit (ulkomaiset) on ihan syötäviä läpi vuoden. Ja ainahan voi haaveilla omista ensi kesän tomaateista 🙂

  2. Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä! Sopisi varmasti täydellisesti munakokkelin kylkeen viikonloppuaamiaisella.

  3. Kyllä! Söin tänään keitetyn kananmunan kans aamiaiseks, hyvin sopi senkin seuraksi.

Jätä kommentti