Sydämellistä soppaa

Kasviskeitossa on kaikki tarvittava.

Kasviskeiton liemi kiehuu hetkessä täyteläiseksi

On ikuinen mysteeri, miten näin simppeleistä perusaineksista syntyy aina ihan sairaan hyvä keitto. Tämä nimenomainen soppa on kulkenut mukanamme jo näköjään yli 15 vuotta, sillä Antti Vahteran Viikon kahdeksan päivää  ilmestyi jo vuonna 1996. Melkein vuosikymmen sitten kasviskeitolla jopa ruokittiin ystävien kesähäiden vieraat, jotka juhlien jälkeen kilvan vaativat itselleen hääsopan reseptiä. Tämä ohje on nyt kuitenkin noin neljälle hengelle. Kokille tiedoksi, että tätä syö helposti toisen ja kolmannenkin lautasellisen!

Kasviskeitto

 • runsas litra kasvislientä
 • 6 perunaa
 • 4 porkkanaa
 • 2 pientä kesäkurpitsaa
 • 1 pieni juuriselleri
 • 1 pieni nauris
 • 2 salottisipulia
 • 1 rkl voita
 • sokeriherneitä

Kuori, pese ja pilko kasvikset. Kuullota sipuli kattilassa. Kaada sekaan paloitellut porkkanat, perunat, selleri ja nauris, ja kuullota niitäkin hetki. Nauriita ei aina kaupasta löydy, mutta keitto ei hätkähdä, vaikka nauriin jättää pois. Lisää kasvisliemi ja keitä kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä. (Lisää tarvittaessa kasvislientä.) Sekoita viimeiseksi mukaan kesäkurpitsat ja sokeriherneet, tuoreet tai pakastetut, ja keitä vielä hetki. Kun kaikki vihannekset ovat kypsiä, mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile leivän ja pistou-tahnan kanssa.

Pistou

 • nippu tuoretta basilikaa
 • 6 valkosipulin kynttä
 • 100 g parmesaania
 • 1 dl oliiviöljyä
 • mustapippuria
 • suolaa

Silppua ensin basilikan lehdet monitoimikoneessa. Lisää valkosipulin kynnet, parmesaani, suola ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana ja sekoita, kunnes tahna on tasaista ja kauniin vihreää. Kauho lautaselle keittoa ja lisää päälle (vähintään) ruokalusikallinen pistouta. Nauti!

Advertisement

2 kommenttia

Kategoria(t): keitot, ruoka

2 responses to “Sydämellistä soppaa

 1. tähänkö saa kommentoida? On hyvää keittoa!

 2. Paluuviite: Vanha uskollinen: Baskilainen kalakeitto | Korianterifarmi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s